fbpx

Rozskenyér blog

Nyári sláger a bodzaszörp, a bazsalikomszörp és a kovászos uborka

Nyári sláger a bodzaszörp, a bazsalikomszörp és a kovászos uborka Ez most nem a kenyérről szól! Most nem a kenyér lesz a „főszereplő”! Sőt, a címben említett három csemege közül csupán az egyik elkészítéséhez lesz rá szükség. A hozzávalók arányait a szezon elejére mindig elfelejtem, ezért minden évben újra fel kell kutatnom ezeknek a nyári

Tovább a bejegyzésre »

Az inspiráló kenyér

Az inspiráló kenyér Itt még nincs szó kenyérről Amikor tinédzser voltam, akkor jöttek divatba az idézetes könyvek. Bennük volt angolul és magyarul is egy-egy híres ember mondása vagy egy izgalmasabb, érdekesebb mondata valamelyik művéből. Megvettük az összes könyvet, áltatva magunkat, hogy az angol nyelv tanulásához elengedhetetlenek. Annyit biztos okultunk belőlük, hogy egy mondat a szövegkörnyezetéből

Tovább a bejegyzésre »

A másik bolt

A másik bolt A másik bolt – Több mint dasBrotHU rozskenyér-átvevőpont Nem könnyű feladat A másik bolt bemutatása, mert rozskenyér-átvevőpontjaink közül erről írtak a legtöbbet a különböző médiumokban. Sokszínűsége miatt a legnehezebben leírható hely. Talán így lenne a legegyszerűbb elkezdeni: „Kezdetben volt…” A hely Kezdetben volt egy borszaküzlet a mostani boltnál két térrel lejjebb. Vele

Tovább a bejegyzésre »

Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta A rozskenyér mint alapanyag Többen javasolták már, de nem szeretnék TOP 10-es listát írni. Ám ha mégis megtenném, akkor – a trendeknek megfelelően – kellene bele egy olyan mondat: „a harmadikon biztos meg fogsz lepődni!”. Szerintem ez a recept lenne a harmadik. Szeretjük a sajttortát! És keressük a tökéleteset, ami leginkább megfelel az

Tovább a bejegyzésre »

Sajtos rakott kenyér

Sajtos rakott kenyér Kenyér mint alapanyag Imádok sütni, főzni, ezért úgy gondoltam, időnként recepteket is megosztok az oldalon. A kenyér egy kreatív étel. Lehet enni egyszerű szendvicsnek, de lehet különböző kulináris kalandokba is keveredni vele. A jó kenyérnek íze van, nem csak laktat, tápláló, de hozzá is tesz az elkészült étel ízvilágához. Egy vadkovászos rozskenyérnél

Tovább a bejegyzésre »

Csendes Concept Store

Csendes Concept Store Egy kis Párizs Feleségemmel néztük a Válótársak című sorozatot, aminek az egyik részében egy párizsi utazás során Gubás Gabi kezét megkéri Nagy Ervin. A párizsi jelenetet a Károlyi-kert Magyar utcai sarkában kialakított kerthelyiségben vették fel. Annyira hangulatos és intim a környezet, hogy könnyen el is tudjuk hinni, Párizs egyik hangulatos éttermében járunk.

Tovább a bejegyzésre »

Helllo Vino

Helllo Vino Közösség Minden lokális közösségnek kell egy kis hely, ahol programok vannak, ahol leülhetnek az emberek beszélgetni – közben ehetnek, ihatnak, jól érezhetik magukat. Ez hozza közelebb az embereket, alakítja a közösséget. Gazdagréten ilyen hely a Helllo Vino. A neve alapján azt gondolhatnánk, a bor van a középpontban. Talán a kezdeti koncepcióban így is

Tovább a bejegyzésre »

Kenyérklub

Kenyérklub Több idő a családnak! Sokan nem szeretünk vásárolni, esetleg nincs rá időnk. Néha, mire munka után beérünk a boltba, a kenyér már elfogyott, de azért minden apróságra feleslegesen elköltünk 5-6000 forintot. Ilyen problémák miatt találtuk ki a kenyérwebshop ötletét. Viszont utána felmerült egy újabb kérdés. A fogyasztó hogyan kapja meg a kenyeret? Erre a posta

Tovább a bejegyzésre »

Mit igyunk a kenyérhez?

Mit igyunk a rozskenyérhez? Mint a bor A rozskenyérsütés előtt borral foglalkoztam, ahol kiemelt szerepet kapott a megfelelő bor-étel párosítás. Normális esetben az ételhez lett kiválasztva a sommelier által legjobbnak ítélt, az adott fogáshoz leginkább passzoló bor. A borvacsorákon viszont a gombhoz kerestük a kabátot, hiszen ott a borokon volt a hangsúly, és a bor

Tovább a bejegyzésre »

Valami új kezdődik! 😉

Valami új kezdődik! 😉 Az ötlettől a honlapig, avagy a rozskenyér az első! Két éve indult el a rozskenyérsütés. A webshop kezdetektől tervben volt, de idő kellett, míg kitaláltuk, hogy milyen legyen az arculat, milyen tudása legyen a honlapnak. Tamás, aki készítette a honlapot, szerintem néha idegrángást kaphatott, hogy kitaláltunk valamit, majd mire készen lett,

Tovább a bejegyzésre »