Mert néha meg kell osztani pár gondolatot

Természetest

Keressük a természetest! Újévi fogadalom Január elseje a fogadalmakról szól. Van, aki fogyókúrázni kezd, van, aki többet sportol, leszokik a dohányzásról… Aztán vagy sikerül megtartani az újévi fogadalmat, vagy egy év múlva legalább nem kell min gondolkodni, elő lehet venni az előző évit egy újabb próbának. Én már régen nem fogadok meg semmit. Lehet, hogy

Tovább a bejegyzésre »

Mákos guba

Mákos guba Egy kis guba, egy kis kétszersült Nálunk a karácsony egyik emblematikus étele a mákos guba. Pár hete kitaláltuk, hogy mákos kalácsból készítsünk gubát. Egy héttel előbb akartuk összeállítani, de az összes mákos kalács elfogyott. A múlt héten már előre elraktunk egyet, nehogy véletlenül megint megvegyék. Félreraktuk egy hétre szikkadni. Én úgy szeretem, ha

Tovább a bejegyzésre »

A kalácsok

Kalácsok Egy új kihívás! A pékség mellett megnyitottuk a kis boltunkat is, ahol sütés napokon a máriahalmiak és környékbeliek átvehetik kenyereiket. Így, a bolt nyitásától kezdve abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy ha kedvünk úgy hozta, süthettünk valami apróságot, vagy kispróbálhattunk egy új receptet, amit azonnal meg is tudtunk kóstoltatni. Készült így többféle keksz, mézes

Tovább a bejegyzésre »

Félbarna kenyér

Félbarna kenyér Egy sztori kezdete A kovászos félbarna kenyér nagyon gyorsan közkedvelt lett Máriahalmon, és a mostani webshop-frissítésnél elérhetővé tettük mindenki számára házhozszállítással is. Eredetileg egy gegnek indult. 2021. augusztus 20-án meghívtak Tatára egy kovászoskenyér-sütő versenyre zsűrizni. Hiába voltam zsűritag, pék kollégáimtól és a versenyzőktől is beszélgetés közben sok szakmai érdekességet, fortélyt hallottam, sok jó

Tovább a bejegyzésre »

Rozskenyér

A rozskenyér Megújulás Elkészült új honlapunk, felkerültek új kovászos termékek. A „START” gomb megnyomásával a régi honlap kenyerünket, kovászunkat, minket és történetünket bemutató aloldalai is archiválódtak. Sokat gondolkodtunk, hogy hol pótoljuk ezeket az információkat. Aztán rájöttünk, erre való a Facebook. Ott szívesebben és könnyebben reagáltok, szóltok hozzá, mint a honlapon. Kis késéssel a fontosabb Facebook

Tovább a bejegyzésre »

Nyári sláger a bodzaszörp, a bazsalikomszörp és a kovászos uborka

Nyári sláger a bodzaszörp, a bazsalikomszörp és a kovászos uborka Ez most nem a kenyérről szól! Most nem a kenyér lesz a „főszereplő”! Sőt, a címben említett három csemege közül csupán az egyik elkészítéséhez lesz rá szükség.A hozzávalók arányait a szezon elejére mindig elfelejtem, ezért minden évben újra fel kell kutatnom ezeknek a nyári finomságoknak

Tovább a bejegyzésre »

Az inspiráló kenyér

Az inspiráló kenyér Itt még nincs szó kenyérről Amikor tinédzser voltam, akkor jöttek divatba az idézetes könyvek. Bennük volt angolul és magyarul is egy-egy híres ember mondása vagy egy izgalmasabb, érdekesebb mondata valamelyik művéből. Megvettük az összes könyvet, áltatva magunkat, hogy az angol nyelv tanulásához elengedhetetlenek. Annyit biztos okultunk belőlük, hogy egy mondat a szövegkörnyezetéből

Tovább a bejegyzésre »

A másik bolt

A másik bolt A másik bolt – Több mint dasBrotHU rozskenyér-átvevőpont Nem könnyű feladat A másik bolt bemutatása, mert rozskenyér-átvevőpontjaink közül erről írtak a legtöbbet a különböző médiumokban. Sokszínűsége miatt a legnehezebben leírható hely. Talán így lenne a legegyszerűbb elkezdeni: „Kezdetben volt…” A hely Kezdetben volt egy borszaküzlet a mostani boltnál két térrel lejjebb. Vele

Tovább a bejegyzésre »

Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta A rozskenyér mint alapanyag Többen javasolták már, de nem szeretnék TOP 10-es listát írni. Ám ha mégis megtenném, akkor – a trendeknek megfelelően – kellene bele egy olyan mondat: „a harmadikon biztos meg fogsz lepődni!”. Szerintem ez a recept lenne a harmadik. Szeretjük a sajttortát! És keressük a tökéleteset, ami leginkább megfelel az

Tovább a bejegyzésre »

Sajtos rakott kenyér

Sajtos rakott kenyér Kenyér mint alapanyag Imádok sütni, főzni, ezért úgy gondoltam, időnként recepteket is megosztok az oldalon. A kenyér egy kreatív étel. Lehet enni egyszerű szendvicsnek, de lehet különböző kulináris kalandokba is keveredni vele. A jó kenyérnek íze van, nem csak laktat, tápláló, de hozzá is tesz az elkészült étel ízvilágához. Egy vadkovászos rozskenyérnél

Tovább a bejegyzésre »

Csendes Concept Store

Csendes Concept Store Egy kis Párizs Feleségemmel néztük a Válótársak című sorozatot, aminek az egyik részében egy párizsi utazás során Gubás Gabi kezét megkéri Nagy Ervin. A párizsi jelenetet a Károlyi-kert Magyar utcai sarkában kialakított kerthelyiségben vették fel. Annyira hangulatos és intim a környezet, hogy könnyen el is tudjuk hinni, Párizs egyik hangulatos éttermében járunk.

Tovább a bejegyzésre »

Helllo Vino

Helllo Vino Közösség Minden lokális közösségnek kell egy kis hely, ahol programok vannak, ahol leülhetnek az emberek beszélgetni – közben ehetnek, ihatnak, jól érezhetik magukat. Ez hozza közelebb az embereket, alakítja a közösséget. Gazdagréten ilyen hely a Helllo Vino. A neve alapján azt gondolhatnánk, a bor van a középpontban. Talán a kezdeti koncepcióban így is

Tovább a bejegyzésre »