A rozskenyér

Megújulás

Elkészült új honlapunk, felkerültek új kovászos termékek. A „START” gomb megnyomásával a régi honlap kenyerünket, kovászunkat, minket és történetünket bemutató aloldalai is archiválódtak.
Sokat gondolkodtunk, hogy hol pótoljuk ezeket az információkat. Aztán rájöttünk, erre való a Facebook. Ott szívesebben és könnyebben reagáltok, szóltok hozzá, mint a honlapon. Kis késéssel a fontosabb Facebook bejegyzések a könnyebb kereshetőség miatt felkerülnek a blogra is.

A nagy gondolat

A rozskenyér miatt kezdtük el a pékséget. Ahogy Minarik Ede mondta: „Kell egy csapat!”, mi úgy mondtuk, hogy „Kell egy kenyér!”, ami

  • eláll egy hétig
  • finom
  • egészséges
  • jó szendvicsnek
  • jó főzelék mellé
  • jó bundáskenyérnek
  • és így tovább, és így tovább…

És megszületett!

Így született meg  a rozskenyerünk, aminek alapja a saját kovászunk. A mai világban rendkívül divatos ezerféle piktogramot rátenni egy-egy termékre, hogy mi az, amit nem tartalmaz. Na ez az, amit mi nem szeretnénk alkalmazni! Nálunk az a lényeg, hogy mi van a rozskenyerünkben!  Három lépcsőben, 32-36 óra alatt kovászolunk, lépésenként sötét rozslisztet és vizet adunk hozzá. Dagasztáskor még egy kis sötét rozsliszt mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, egy pici sót és vizet. A kisült rozskenyérben a lisztarány 2/3 sötét rozsliszt és 1/3 teljes kiőrlésű búzaliszt.

Kezdetben csak kétkilós kovászos rozskenyerünk volt, de engedtünk a vevők kérésének, és már kapható egykilós kovászos rozskenyér is.

Tavaly szeptember óta van félbarna kenyerünk is. Mint minden terméknek, ennek is megvan a sztorija, de az már legyen egy következő bejegyzés.

Szólj hozzá!