fbpx

Gyakran ismételt kérdések

Csak kétkilós rozskenyeret készítetek? Miért?

A kétkilós kenyér egy négytagú családnak egy hétre elég. Így nem kell állandóan vásárolni menni, a kevesebb bevásárlás miatt időt és pénzt takarítasz meg.

Nem is lesz egykilós rozskenyér?

Jelenleg nem tervezzük. Az alapötletünk az volt, hogy egy hétig egy rozskenyérrel meglegyünk, ami nekünk sikerült is 😊. Továbbá a visszajelzések is ezt támasztották alá, de van aki úgy oldja meg, hogy barátaival, kollégáival osztozik.

Mit jelent a háromlépcsős kovász?

A kovászmagból a kovász három fázisban 32-36 óra alatt éri el azt az érettséget, hogy készen álljon a tészta dagasztására.

Mitől van egyedi íze a kenyérnek?

Minden kovászból készült kenyérnek megvan az egyedi íze. Minél idősebb a kovászmag, annál intenzívebben.

Hogyan kell helyesen tárolni a kenyeret?

Mi vászonba csavarjuk a felvágott kenyeret, vagy egyszerűen a papírzacskóban hagyjuk.

Más terméketek is lesz?

Tervezzük, hogy időnként a rozskenyér mellé majd lehet rendelni különböző ropogtatnivalókat, esetleg reggelihez péksüteményeket, egyéb kenyérkülönlegességeket.

Miért kell előre fizetni?

Mert mindig csak annyi kenyeret sütünk, amennyire rendelés van. Nincs pékboltunk, ahol a felesleget, a lemondott kenyereket el tudnánk adni.

Mi a fizetés menete?

A rendelés leadása után díjbekérőt küld ki a rendszer, utána kell a kenyér árát kiegyenlíteni. A kenyér feladása után kerül kiküldésre a végleges számla.

Készpénzben is lehet fizetni?

A webshopban rendelt kenyér esetén csak átutalással és hamarosan bankkártyával is lehet fizetni. Sajnos a készpénzre (utánvét stb.) nincs lehetőség.

Miért nem kapom meg 1-2 napon belül a rendelést?

Minden héten egyszer sütünk. Ez általában a csütörtöki nap, de ettől néhányszor évente eltérhetünk az ünnepnapok miatt (a weblapon mindig jelezzük a változtatást). Csak rendelésre sütünk kenyeret és a hosszú kovászérés miatt a hétfő estig leadott rendeléseket tudjuk pénteki kiszállítással garantálni (egyes átvevőpontokon már csütörtök délután). Az ez után leadott rendeléseket már csak a következő héten tudjuk teljesíteni.