fbpx

Csendes Concept Store

Egy kis Párizs

Feleségemmel néztük a Válótársak című sorozatot, aminek az egyik részében egy párizsi utazás során Gubás Gabi kezét megkéri Nagy Ervin. A párizsi jelenetet a Károlyi-kert Magyar utcai sarkában kialakított kerthelyiségben vették fel. Annyira hangulatos és intim a környezet, hogy könnyen el is tudjuk hinni, Párizs egyik hangulatos éttermében járunk. Itt található a Csendes Concept Store.

Az ékszerdoboz delikát

Amikor beleszerettek a rozskenyerünkbe, felvették a kínálatukba és átvevőpontunk lettek, még külön volt a Csendes Art N Craft és a Csendes Csemege, de a tavalyi év végén egy kisebb átalakítás után a két bolt egy helyiségbe került, és kialakult a delikátüzletek valóságos ékszerdoboza, a Csendes Concept Store.

A Csendes kis kincseskamrájának koncepciója érdekes és izgalmas. Ahogy egy delikátüzlettől elvárható, vásárolhatóak hazai termelőktől lekvárok, mézek, fűszerek, borok, gyümölcslevek és más finomságok; mégis itt nem azt szoktam keresni, milyen újdonságot, számomra ismeretlen terméket látok, hanem a magyar képző- és iparművészek alkotásai vonzzák a szememet. Hol egy különleges ékszeren akad meg a szemem, hol egy lakberendezési tárgyon, de volt, hogy egy bevásárlószatyron található nyomatról beszélgettem az eladólánnyal.

Ahogy írom a sorokat, egy érdekes gondolat jutott eszembe. Miért van az, hogy az átvevőpontjainknál az eladók kedvesek, látszik, hogy foglalkoznak a vevővel? Ez összefügghet a válogatott kínálattal is, amit a magukénak éreznek? Esetleg ők is jobban érzik magukat, ha a vásárló, az érdeklődő elégedetten megy ki az üzletből? Egyszer meg fogom kérdezni!

A Csendes Concept Store-ban előfordulhat, hogy tényleg magáénak érzi a választékot, hiszen az értékesítők között vannak, akik egy alkotóműhely tagjai, és előfordulhat, ha veszünk egy kerámiát vagy nyomatot, akkor tényleg a művész adja el nekünk saját vagy alkotótársa termékét!

Rozskenyér átvevőpont

Nemcsak a Csendes Társhoz tartozó kerthelyiség, hanem az üzlet atmoszférája is olyan, amilyennek Párizs egy kis rejtett zugában megbúvó boltocskát elképzelünk a filmek alapján. Csütörtök délutánonként, amikor a kenyérrel megérkezem, szeretem nézni, ahogy a kincskeresők nézegetik a polcokon az árukat, forgatják a kezükben a termékeket. Ez az a hely, ahová öröm bemenni, öröm nézelődni, öröm vásárolni! És öröm csütörtökönként 15 óra után átvenni a megrendelt dasBrotHu rozskenyeret.