A rozskenyerünk
A mai világban rendkívül divatos ezerféle piktogramot rátenni egy-egy termékre, hogy mi az, amit nem tartalmaz. Na ez az, amit mi nem szeretnénk alkalmazni! Nálunk az a lényeg, hogy mi van a rozskenyerünkben! Alapja a saját kovászunk, melyet három lépcsőben, 32-36 óra alatt kovászolunk, lépésenként sötét rozslisztet és vizet adunk hozzá. Dagasztáskor még egy kis sötét rozsliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, pici só és víz kerül a tésztához. A kisült rozskenyérben a lisztarány 2/3 sötét rozsliszt és 1/3 teljes kiőrlésű búzaliszt.

A rozskenyérben nincs csoda, csak négy összetevő, saját kovász és a két kezünk.
Nincs itt semmi csoda, csak 4 összetevő, egy biztos alap – a kovászunk – meg a két kezünk!
Minden héten csütörtökön 6-kor, a reggeli kávé után indul a dagasztás hagyományos, forgókaros dagasztógéppel. A kész tésztát érés közben többször átgyúrjuk, majd mérés után gömbölyítjük és indiai nádszakajtóban lassan kelesztjük. A megkelt rozskenyeret óvatosan vetőszalagra helyezzük és megsütjük.
A kihűlt rozskenyér ezután dézsmabiztos, egyedi papírzacskóba kerül, melyet át lehet venni a műhelynél. Egy szállítmányt elindítunk az átvevőpontokra is, ahol már aznap délután elérhető a friss rozskenyér, vagy futárszolgálattal történő kiszállítással a megrendelő által megadott címre érkezik a következő napon.
Összetevők:
liszt (sötét rozsliszt* 67%, teljes kiörlésű búzaliszt* 33%), víz, só
*Az allergén összetevők vastaggal írva.
Átlagos tápérték 100 g termékben | ||
Energia | 862 | kJ |
Energia | 204 | kcal |
Zsír | 0.76 | g |
amelyből telített zsírsav | 0.14 | g |
Szénhidrát | 34.7 | g |
amelyből cukrok | 0.87 | g |
Élelmi rost | 7.8 | g |
Só | 1.46 | g |