fbpx

Az ötlettől a honlapig, avagy a rozskenyér az első!

Két éve indult el a rozskenyérsütés. A webshop kezdetektől tervben volt, de idő kellett, míg kitaláltuk, hogy milyen legyen az arculat, milyen tudása legyen a honlapnak. Tamás, aki készítette a honlapot, szerintem néha idegrángást kaphatott, hogy kitaláltunk valamit, majd mire készen lett, el is vetettük, hogy „nem illik mégse a képbe”, „nem tudjuk még használni, talán majd később”.

A kenyérnek kellett az első helyen lennie. Egytermékes honlap, így ez a feladat nem is olyan nehéz. Így van lehetősége a kovásznak is bemutatkozni, ami a rozskenyér lelke. Megadja az ízét, az egyediségét a dasBrotHu rozskenyérnek.

Kenyeret postán?

Akinek meséltem a webpékség ötletéről, kételkedett. „Kenyeret postán?” Igen! Lehetséges! Az ötlet felvetődése után körülnéztem a világhálón, s találtam kenyér webshopot San Franciscoban és Párizsban is. Akkor biztos a magyar postával lesz a baj, amiatt ébredtek kétségek az ismerőseimben.

A két év alatt volt időnk tesztelni a postát. Kezdetben szkeptikus voltam a csomagküldéssel kapcsolatban. Az egy dolog, hogy egy hétig fogyasztható a rozskenyér, de ha nem ér oda időben, akkor nem működik az ötlet. Szerencsére az összes tesztalkalom esetében másnap délelőtt a címzett átvehette a dasBrotHu rozskenyerét. Debrecenben, Szekszárdon éppúgy, mint a Sopron melletti kis faluban. Annak ellenére, hogy a pékség is egy kis községben található Komárom-Esztergom megyében, Máriahalmon.

Közben érett a kovász, egyre jobb íze lett a rozskenyérnek, ideje megnyomni a piros gombot.

2019. augusztus 20-án, az új kenyér ünnepén a dasBrotHu webpékség próbaüzemmódban elindul!