fbpx

Rólunk

Az egész egy Villányi Vörösbor Fesztiválon kezdődött

Az egész egy 2009-es vagy 2010-es Villányi Vörösbor Fesztiválon kezdődött, a pontos évre – furcsamód – nem emlékszünk. Munka miatt kerültünk egymás mellé egy autóba, így bőven volt idő beszélgetni Budapest és Villány között. 

Az út során viszonylag rövid időn belül kiderült, hogy a jó borok mellett a hasunkat is egyformán szeretjük, sőt valamennyit konyítunk is a sütéshez. Gábor eredeti foglalkozása cukrász, Feri élelmiszertechnológus-mérnök, sőt a családjában van pék is. Találkozásunk idején azonban értékesítéssel és tanácsadással foglalkoztunk.

És jött a rozskenyér! 😉

Ugyan időközben többször különváltunk, de mégis akadtak olyan projektek, amik közös útra tereltek minket. Az újhullámos kávézók tesztelése közben pedig mindig szóba került, hogy valamit végre el kellene kezdenünk együtt, ami kézzelfogható, ehető és finom.

Egy 2015-ös „Együk végig Pekinget” út során már majdnem eldöntöttük, hogy süteménnyel vagy kenyérrel szeretnénk foglalkozni, de 2016-ban egy sokadik közös projekt miatt ismét fiókba került a „Sütemény” Excel-táblázatunk, ahová a vadabbnál vadabb ötleteinket gyűjtöttük. Az agyalást azonban nem hagytuk abba, sőt…

Jött 2017 tavasza, amikor is egy esztergomi strandbüfés fröccsözés közben megtaláltuk AZ irányt. Imádtuk a sajttortát, és ugyan Gábor állandóan a tökéletes croissant-t kereste, a legtöbbször mégis a kenyérrel gyűlt meg a bajunk.

Szerencsére nem azért, mert nincs jó kenyér: az van, sőt egyre több, aminek örülünk is nagyon. De a munkánkból adódóan sokszor este hazafelé menet, az ország különböző városaiban jut eszünkbe, hogy nincs otthon belőle.

Így meg is fogalmaztuk az igényünket,

milyen szerintünk a jó kenyér.

  • álljon el egy hétig
  • legyen finom
  • legyen egészséges
  • legyen jó szendvicsnek
  • legyen jó főzelék mellé
  • legyen jó bundáskenyérnek
  • és így tovább, és így tovább…

… és hogy mi történt ezután?

Az ma már szinte történelem, de a kétkilós rozskenyereink szívesen mesélnek róla!